sobota 10. prosince 2016

Změny, proměny

Ať chceme nebo ne, nemáme rádi změny. No, když se nad tím zamyslím, tak je nemají rády ani zvířata. Jen si vemte dinosaury. Ty jedna malá změna klimatu doslova a do šupiny vyhladila. Takže se není čemu divit, že ani my se nevyrovnáváme se změnou našeho zaběhlého rytmu snadno.


Zdroj: https://hbr.org/resources/images/article_assets/2014/11/NOV14_18_1030_73224060.jpg

Že to není pravda? JE!

Jsou různé druhy změn. Od těch menších, co snadno vydejcháme, až po ty monstrózní, který nám dávají slušně zabrat.

Třeba taková změna času. Jasně, je to jenom hodina, ale ruku na polštář, s kým z vás nezamává? A tím teď nemám na mysli ten slastnej okamžik, kdy nám ji přidají, ale tu zákeřnost ve chvíli, kdy nám hoďku ukradnou. Z toho se vždycky dávám dohromady tejden. Litry kafe a nikdy nekončící utrpení v podobě ranního vstávání. Kdo tohle zvládá s grácií? V těchhle dnech mám dva věrný kamarády. Obří kruhy pod očima. Když jdu po ulici, lidi se za mnou otáčejí a pletou si mě s upírem, kterej zrovna vylezl z rakve. Úplně slyším jejich myšlenky: „Má v tom termohrnku opravdu kafe?“ Ne, nemám. Někdy totiž dostanu chuť na čaj.


Zdroj: http://i.amz.mshcdn.com/EWqJdmoYEshnlAAm_xBq00ue2O4=/fit-in/850x850/http%3A%2F%2Fmashable.com%2Fwp-content%2Fgallery%2F25-exhuastion-gifs-for-when-you-cant%2Fsherlock-game-of-shadows.gif


Další hrozná změna je, když vám ráno někdo parkuje na vašem místě. Možná je to iracionální a šílený, ale mám svoje oblíbený parkovací místo hned u lampy a opravdu, ale opravdu mě dokáže rozladit, když si tam někdo stoupne. Mají pro sebe celé parkoviště, tak proč ksakru stojí na tom mém? Že bych trošku Sheldonovatěla? Možná! Že by?



Zdroj: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/3f/b4/6f/3fb46f175565055340a9259202f64e99.jpg


Asi nejhorší změnu, jakou si dokážu představit je posunutí data vydání knížky, na kterou čekáte minimálně půl roku. Už zbývá jen měsíc, vy už jste celý roztřesení a najednou BUM, PRÁSK, MÁŠ SMŮLU! Z nakladatelství přijde ona zdrcující zpráva, že se vydání knížky posunulo. Nikdo vám ale neřekne, na kdy. Takže půl dne sjíždíte web, abyste našli alespoň náznak nového data vydání.



Zdroj: http://memeshappen.com/media/created/and-still-waiting--meme-50106.jpg


Existují ale i změny, které vnímá naše okolí, jen my ne. Nevíte? Je to naše vlastní stárnutí. Nejdřív rosteme, pak kveteme, zrajeme a během toho všeho prostě stárneme. Muchlá se nám obličej, prsa se pomalu stěhují na jih, vlasy samovolně mění barvu na bílou a vy si říkáte, že když ten jeden bílej vlas vyškubnete, tak mu určitě přijde dalších sedm na funus. Začneme z ničeho nic hekat pokaždé, když se zvedneme. Najednou nevidíme a musíme si pořídit brejle na čtení, a pak i na dálku. No dobře, některé z těchto změn začnete pozorovat i vy sami. Většinou po koupání v koupelně a nikdy, ale nikdy to není příjemný. Proto je tolik ženských, co chodí na botox, silikon a další hrůzy, kdy je někdo morduje a nakonec skončí jako obří, nateklý cosi. Nemůžu si pomoct, ale jsou ženský, kterejm hluboký vrásky opravdu sluší. Že nevíte, který? Tak třeba taková Diane Keaton nebo Helen Mirren. To jsou kočky i na starý kolena. 


Zdroj: http://dominikfryc.cz/images/news/starnuti.jpg

Přesto se ukazuje, že ne každá změna je špatná. Dobře, teď mě žádná dobrá změna nenapadá. Počkat! Mám to. Když se venku udělá hezky a začne svítit sluníčko. To je ta super změna, proměna. Uděláte si kafe, zakempíte se na terase, rochníte si s knížkou na klíně. Na slunci, který vám hřeje tváře a vytahuje pihy do takový fáze, kdy si sami říkáte, jestli náhodou nemáte lepru.


Zdroj: http://68.media.tumblr.com/4da636f02f6191292a4f5320375feba8/tumblr_inline_nre1hbfjic1sqw2t1_500.gif


Změnama ale nemyslím touhu objevovat a zkoušet nové věci, to ne. Protože občas, teď spíš pořád uvnitř mně řve nomád, kterej by pořád někde coural. Hodil baťoh na záda, nabil baterku na foťáku a vyrazit do světa. Poznávat nový lidi, ochutnávat nový jídla, učit se a poznávat nový věci. Jo, to by bylo něco. Dublin, Londýn, Amsterdam, Madrid, Florencie, Neapol a další úžasný místa. Takovýhle změny bych brala všema deseti.



Zdroj:https://superwomanseven.files.wordpress.com/2016/08/change5.jpg


Žádné komentáře:

Okomentovat