středa 15. března 2017

Velký knižní čtvrtek se blíží

Už je to tak. Už je za dveřmi. 16. března je Velký knižní čtvrtek a pro nás knihomoly je to takový malý jarní knižní svátek. Nebo aspoň pro mě.

Zdroj: http://vignette1.wikia.nocookie.net/blackbooks/images/7/7e/Black_Books_shop.jpg/revision/latest?cb=20100309173119

A já mám na tenhle výjimečnej den už sepsanej seznam knížek, který si musím nutně pořídit. Jako já vím, že současná situace je neúnosná, ale pořád je lepší ujíždět na knížkách než třeba na botách. Škoda, že Renton nepoužil v Trainspottingu 2 hlášku „Choose the Books!“ (chápu, že vy, co jste ten film neviděli, myslíte, že jsem magor, ale to jsem i tak… a vy ostatní mě chápete, že?)

Bože, to je hrozná dřina udržet myšlenku a neutíkat. Ale dobře, zpátky ke knížkám.

Z těch patnácti knížek, který jsou během Velkého knižního čtvrtka k mání jsem si vybrala jen jednu. Čekali jste toho víc? No, já osobně taky, ale ten výběr mě zas tak moc neuchvátil. Ale to ještě neznamená, že si ze čtvrtka neudělám vlastní knižní svátek. Teda já si ho dělám průběžně během roku, jak se mi zachce, ale takhle to má jinou šťávu.


Zdroj:https://secure.static.tumblr.com/c78aa8468e07a6c35cd2bb32bde381f0/btcsidd/
Qcxnpaop7/tumblr_static_arno9v6el3c44ok8kow40woc0_640_v2.jpg


Je to jako mezinárodní den bez kalhotek. Ten den je to úplně jiný než během roku.
Tenhle den (teď myslím knižní čtvrtek) si plánuju už dlouho dopředu. (Dobře jenom od půlky února.)

A co že si to chci všechno koupit? No …

Zdroj: http://www.databazeknih.cz
/images_books/33_/333670
/big_letni-host-LpL-333670.png
1)  Letní host – Metafora. Jop! Miluju Čechova a představa, že si nekoupím jeho beletrizovanej životopis mi přijde jako neodpustitelnej hřích proti zakladateli moderního dramatu. Už se těším až bude letní horko a já ho budu číst a usrkávat přitom orosenou citronádu.

2) Einstein a Einstein – Metafora. No jo… mám slabost pro tuhle sérii beletrizovaných životopisů. Nemůžu si pomoct. Bavím mě! Zatím! A ta ženská mě fascinuje.

3)  Dobrá znamení – Talpress. Tuhle knížku mi doporučila moje nejlepší kamarádka a poté, co mi odcitovala pár hlášek, jsem věděla, že ji musím mít. Jen doufám, že ji seženu. A když ne, tak se ponořím do hlubin internetu a bude hledat tak dlouho, dokud ji nenajdu a nebude moje.

4) Křehké věci – Polaris. Od té chvíle, co jsem si letos přečetla Nikdykde jsem propadla kouzlu Neila Gaimana a chci prostě víc. Upřímně bych raději víc příběhů s Richardem Mayhewem a Dvířkou, ale spokojím se i s další Gaimanovovu tvorbou. Ach, jak já bych chtěla do Podlondýna.

5)  Růže pro Algernon – Argo. Jsou knížky, který na vás čekají a vy na ně. K tomu snad ani není co dodat! Snad jedině, že se seznam klasiků zase trošku rozrostl.

6) Třetí omalovánky Harry Potter – Albatros. Já vím, že to není knížka, ale jsou to omalovánky s Harrym Potterem a ano, vím, že jsem nedobarvila ještě ani ty první, ale to není důvod. Není malých cílů a já je jednou vybarvím všechny.


 Velký knižní čtvrtek, to jsou takové malé bookchanálie. A já je zapiju tolika hrnkama kafe, až z toho začnu šilhat!


Zdroj: http://www.caleidoscope.in/wp-content/uploads/2013/11/Books-and-coffee-xrinei-deviantart.jpg

P. S. Nevylučuje se ani možnost, že se mi Velký knižní čtvrtek vymkne z rukou! No, to se dovíte v pátek! 


2 komentáře:

  1. Moc pěkný článek! :) Už delší dobu přemýšlím nad nějakými omalovánkami, protože bych je ráda zkusila. Hodně mě lákají, ale je jich tolik, že si v nich člověk dlooouho (až těžko) vybírá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) musím se ti přiznat, že já těch omalovánek mám víc, než je zdrávo. Všechny s Harry Potterem a loni jsem neodolala a koupila si na Světe knihy ještě Star Wars. Dokonce jsem si koupila speciální zelenou pastelku na Yodu, ale nějak pořád dělám všechno možný jen nevybarvuju. :) Ale časem se k tomu určitě dostanu. :) Mandalám, zahradám a zvířátkům se vyhýbám...jinak by mě to už zavalilo :)

      Vymazat