neděle 14. července 2019

Jediovský klid a omalovánky pro dospělé


Rozmohl se nám tady takový nešvar. Antistresové omalovánky. Tak to ani náhodou. Můžete mi ukázat toho magora, co přešel s hláškou „antistresové omalovánky“?



Co je na nich antistresového?

…že na ně nemáte pořádně čas?

…že se vám pořád lámou pastelky?

…moment, občas se jen odmalujou a vy ořezáváte a ořezáváte pořád dokola jako prvňáček.

A potom je tu ten „boží“ výběr. 

zenová zahrada
orient
zvěřinec
světové metropole
pohádky
Pán prstenů
Hra o trůny – tady to chce nespočet odstínů rudé a červené
Star Wars – odstín Yoda je skoro jako hráškově zelená, vážně!

A pak jsou tu moje oblíbené, milované i nenáviděné omalovánky Harry Potter. Už mám troje. No a ty první, který jsem si s velkou slávou pořídila, jsem vybarvovala dlouhé čtyři roky – vesměs o vánočních svátcích. Loni jsem je konečně pokořila.

A teď mám další dvoje ze světa Harryho Pottera a ještě ty Star Wars…
a prosím, neptejte se, kdy je domaluju. Sama netuším!

Kapitolou samou o sobě jsou mandaly. Jako já nevím, ale když je vidím ve verzi black and white tak mám pocit, že koukám do hypnooka. A co teprve, kdybych do nich hrábla pastelkama. Hotovej trip na LSD. Byla bych jak Syd Barrett.

Po těch pár letech, co jsem se dala na amatérské vybarvování se mi sešel nespočet malých barevných špačků, který jsou už fakt prťavý cvrčci, ale pořád nejsou dost ořezaný, abyste se jich zbavili. Blbě se s nima vybarvuje, ale…ale pořád to nějak jde.

Ale pro ty, co jsou už zralý na pád do hlubin Tartaru, jsem si připravila něco extra. Vymyla jsem si jednu sklenici od Yankee Candle a tyhle prcky tam hážu. Brzy jich tam padne celá jedna pastelková vesnice.

Tomu všemu sekundují tři tupá ořezávátka a jedna vytuněná guma, co nemaže.

To mě přivádí k další libový záležitosti spojený s vybarvováním, a to je PŘETAHOVÁNÍ. A je úplně jedno, jestli se s tím patláte rychlostí šneka nebo naopak jedete jako ta modrá zákeřná pipinka z kojota Vildy, co dělá „Mik, mik! Vždycky, ale vždycky přetáhnete.




Což je mimo jiné důvod, proč si tuhle srandu nemůžete nechat na důchod. Se stařeckou roztřesenou rukou to bude vypadat, jako by je vymaloval prcek z jeslí. Nebo zapomenete, kam jste je vlastně schovali.

Takže mi řekněte, kde je ten uklidňovací prvek?




12 komentářů:

  1. Ehm... takže ty čtvery nasyslené omalovánky, které Megaknihy posedle přidávají ke každému nákupu a které jsem Ti chtěla dát jako prémii, nechceš? :-D Ano, mám ze stresových omalovánek podobný pocit... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkám, že nechci...jen že nestíhám. :D Sem s nimi. Pastelek mám dost. Tento stres mi šíleně svědčí. Aspoň doufám. :D

      Vymazat
  2. Uklidňovací prvek tam nehledej. Lepší název pro antistresové omalovánky jsou omalovánky pro dospělé. Těch mám spousty a nepřivádí mě do stresu jako ty antistresové s obrázky, kdy je pes, například, rozdělen do padesáti malých plošek. Kreslení zdar! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mé kouzelné omalovánky mají jen jednu vadu...když je obrázek uprostřed dvou stránek, tak tam ty pastelky prostě nenarvu. Pes na padesáti ploškách? By mě trefilo! Líbí se mi drobná změna na omalovánky pro dospělé. Kreslení a ořezávání zdar! :)

      Vymazat
  3. pro me je to relax, nedelam si hlavu s tim, ze to nedokazu udelat dokonale, ale ze to proste nejak udelam :-) ted jsem si koupila Cizinku, i kdyz mam doma hromadu jinych nedokoncenych... a stejne pokukuji po dalsich, i po Harrym :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co si budeme povídat, pro mě je to něco mezi relaxem a prokrastinací. Největší radost mám, když sladím barvy a jde mi to od ruky, ale pak narazím na nějakej obrázek, kde mám na dvou stránkách milion Cornwallských rarachů, a to pak vím, že mě čekají vybarvovací galeje. Přiznám se, že já jsem zatím věrná jen Harry Potterovi s úletem ke Star Wars...bojím se, že pak by se to zvrhlo.

      Vymazat
    2. ja mam doma prevazne samy kytky a tak, omalovanky od Johanny Basford, a uz mi to trochu lezlo na mozek, tak jsem potrebovala i postavy :-D

      Vymazat
    3. Harry je docela pestrej,takže zatím tyhle problémy nemám. :) Ale moc by se mi líbilo mít omalovánky a la Salvador Dalí. To by byla pecka.

      Vymazat
  4. Ok, zmínka o modrý slepici, co dělá " Mik mik" mě neuvěřitelně rozesmála, jak já jí milovala! :D Každopádně, omalovánky mám jen GoT a ty vybarvuju zásadně progresama, protože na pastelky jsem jednoduše moc líná. Vybarvila jsem si tak... tři stránky a od té doby to nevytáhla. Já bych si vymalovávala třeba při poslouchání audioknih nebo tak, jenže to taky už moc nedělám. Zkrátka a dobře, asi to zůstane navždy nevymalované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě čtení pobavilo. :) To zní dobře, progresa...já už jsem se dostala do fáze, kdy jdu do papírnictví a procházím si regál se sólo pastelkama a hledám ty správné odstíny. A co se týče mého vybarvovacího radiusu, tak jsem si na youtube pustila jako audioknihu Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota a vybarvila jsem tři obrázky. Ale byla to spíš výjimka z pravidla. Neboj, třeba v zimě se najde pár chvil, aby sis vybarvila další obrázek z GoT. :D A když ne, tak můžeš říkat, že máš retro černobílé GoT. :D

      Vymazat
  5. Kdysi jsem si v Tescu koupila dvoje "antistresové" omalovánky, v jednom balíčku, i s pastelkama k tomu. Eh, vybarvila jsem asi čtyři obrázky, vždycky v půlce už mi upadala ruka. Teď mě spíše začaly bavit spojovačky, sice obrázek má třeba 600+, což je někdy na nervy hledat další číslo, ale tak nějak... baví mě to. A lepší na papíru než na mobilu (což je pro mě pravidlo i pro knihy)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu říkám super kup. Moje deformace kupovat sólo pastelky začíná být lehce obsesivní. :D Jop, bolest rukou. Věřila bys, že se dá přebarvit? Je to jako když chodíš a bolí tě nohy. Musí se to zas a znova rozchodit. :D Ale s těma spojovačkama jsi mi nasadila brouka do hlavy. :D Rozhodně, PAPÍR je nejlepší. A k tomu vůně starých knih. Ach!

      Vymazat