neděle 9. dubna 2017

Těžký rána

Každej z nás to zná. Teda aspoň v to doufám! Ráno se sotva vyhrabeme z pod peřin a jediný na co myslíme je to, jak se do nich zase vrátit. V tom lepším případě, ty odolnější kusy už plánujou celodenní kávovou terapii.


Zdroj: http://blog.rent.com/wp-content/uploads/2015/01/How-to-Greenify-Your-Morning-Coffee-Routine.jpg


Pro mnohé z nás začíná těžký ráno už večer. Má to hned několik důvodu. Všechny jsou na začátku docela fajn, ale ty dojezdy nám nakonec dávaj zabrat.

V mym případě je nejčastější příčinou (ale ne jedinou) čtení dlouho do noci. Teda pokud v jedenáct neodpadnu jako nemluvně. Protože jsou knížky, který prostě musíte dočíst za každou cenu. Oči vás po dvaceti stránkách přestanou pálit a vy můžete v klidu pokračovat. V relativním klidu samozřejmě, protože pokud vás knížka donutí vzdát se několika hodin slastného spánku, tak to rozhodně není žádné oddychové čtení.


Zdroj: https://ssdiaries.files.wordpress.com/2015/03/giphy-31.gif?w=676


Pak jsou rána, kdy litujeme, že jsme večer před tím neměli pevnější vůli. A po uctívání porcelánovýho boha přísaháme, že už nikdy (minimálně do příštího víkendu) nebudeme pít. A přitom nás bolí i samotné zvuky našich nádechů, který nám způsobujou neuvěřitelný bolesti hlavy. Žaludek nám putuje po těle a my se zmůžete jen na to, že ležíte na posteli jako velryba vyvržená mořem na pláž.


Zdroj: https://media.tenor.co/images/697d3253869c241e683749ba8dc315b2/tenor.gif


Jsou tady ale i tradičnější rána.

Každý ráno si prochází svou etapou nenávisti, kdy nás budí vřeštící budík. My ho musíte vypnout a vstát, nebo se o to aspoň pokusit. Ale někdy je to vážně dřina.


Zdroj: https://media.giphy.com/media/dBzquitQiuhjO/giphy.gif


Ale i v těchto těžkých životních situacích je na konci cesty z postele světlo. Vypadá jako hrnek, ze kterýho se kouří.

Po probdělý noci a ránu plným únavy, kdy se ploužíte po koupelně jako mumie, co za sebou šourá kus gázy je tu jen jeden účinnej lék. KAFE. Hodně, ale hodně kafe.

Z toho vyplývá jedno ponaučení. Nevěřte lidem, co pijou kafe bez kofeinu. Jsou divný!


Zdroj: http://68.media.tumblr.com/c68b299e128c5b04f179b6460646b7b6/tumblr_mrxnqiL0171qkbnclo1_400.gif


Těžký ráno může začít klidně naprosto nevinně. Típnete si budík, ale definitivně. V hlavě vám hraje myšlenka „ještě pár minut, co se může stát?“ A najednou zjistíte že vašich biologických deset minut bylo třicet těch normálních. Komu se tohle nestalo?


Zdroj: https://68.media.tumblr.com/01276ebd828987289641614f447b4810/tumblr_o78rivncaN1rfd7lko1_400.gif


Jsou ale i ranní diplomati, kteří se celý život specializují na obor „ještě chvilku“ ti vyspávaj dokud můžou a každá volná minuta v posteli je pro ně požehnání. Co víc, oni to dovedli do dokonalosti. Jen nevím, jak to dělají, když bydlí sami.


Zdroj: http://www.cutecatgifs.com/wp-content/uploads/2013/10/wirGAMn.gif


Silnějším odvarem „ještěchvilku“ spáčů jsou tvrdý dřeva, který z postele nedostanete ani párem volů. Deset budíků po deseti minutách vypínají reflexivně a spí dál. Nikdo a nic je z postele nedostane. Možná, že ani hořící barák by pro ně nebyl důvod vstát. Zatvrzele leží v posteli.



Zdroj: http://campusriot.com/wp-content/uploads/2013/10/sleep.gif


Krize nedělního večera, kdy vám dojde, že zítra je pondělí. Jedna z nejhorších věcí, která může člověka potkat. Každý ji občas má, ne?


Zdroj: https://media.giphy.com/media/d2lcHJTG5Tscg/giphy.gif

Těžký rána mají různé zákonitosti. Nejhorší je asi noční tenze, kdy víte, že druhej den vás čeká hroznej voser a nemůžete usnout nebo naopak si ten spánek chcete fakt vychutnat a pořád kontrolujete čas. „Dobrý, ještě pět hodin.“ Usnete. A znovu. „Dobrý, ještě čtyři hodiny."
  To se ale po nějaké době změní na „Sakra, už jenom hodina.“ Po takový noci to ráno nikdy nemůže bejt v pohodě.


Zdroj: https://www.blf.org.uk/sites/default/files/wp-content/uploads/2015/05/Scared-Spongebob-Squarepants.gif


Na tuhle krizi volně navazuje skutečný šok z pondělního rána, kdy se musíte dát během několika málo desítek minut dohromady a začít fungovat aspoň na autopilota. A v hlavě vám hraje písnička „víkend už je pryč, jedeš do práce, volno už není, jedeš do práce“


Zdroj: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/1b/b7/dc/1bb7dcfd8fc0a465bd29d35853ef87d8.gif


Základem každého dne je prý snídaně. Zdravá, malá, anglická nebo kuřácká, ale určitě je vždycky lepší, když něco zakousnete.


Zdroj: https://i1.wp.com/www.thewomeniread.com/wp-content/uploads/2014/12/hbc9.gif


Tohle všechno má pak lehce destruktivní vliv na celý náš nadcházející den 
a někdy i na celý týden.

Protože pak jsou momenty, kdy to trošku, ale jenom trošku přeženete s kafem. Protože na něco fungovat musíte a kofein je záruka toho, že dokud vám neklesne jeho hladina v krvi, tak budete v pohodě. Ale co potom, že jo? Nejhorší dojezd v dějinách spáčů!


Zdroj: https://media.giphy.com/media/ohMpjbnjcpZpC/giphy.gif

Na některé ani nálož kofeinu nezabere, a to pak odpadáme kdekoliv, kdykoliv a při čemkoliv. V tom lepším případě usnete na vlastní ruce v práci a kolegové z vás mají prdel a koukaj na to, jak si spokojeně oddychujete. Teda až do okamžiku, kdy do kanclu vtrhne šéf a vy sebou trhnete. Ti zkušenější jen otevřou oči s výrazem „zrovna dělám něco extra namáhavýho.“


Zdroj: https://media.tenor.co/images/c78e8071cf3fd4feccd8b5060ccc3aa4/tenor.gif


Jsou ale i rána, kdy se probudíte po divočejší pijácký noci, kdy sakra ani nevíte, kde jste se svlíkli, jestli jste to zvládli sami a Ježiši Kriste, jak jste se vlastně dostali tam, kde zrovna jste? Miluju tyhle rána…ale až s patřičným časovým odstupem je dokážu ocenit.


Zdroj: https://media.giphy.com/media/LwCTD2nojMOZ2/giphy.gif


Nejdokonalejší ráno, který nás může potkat je takový, kdy nemusíme nikam chodit a minimálně do desíti se povalovat zachumlaný v peřinách.


Zdroj: http://i.imgur.com/DmTJCvQ.gif


Romantickej východ slunce…no jasně…ten si můžou užívat magoři, co ráno chodí běhat. Protože není nic lepšího, než si ve vytahanejch kalhotách od pyžama a v děravym tričku AD/DC užívat ranní kafe v době oběda a jen tak čumět do blba. 


Zdroj: https://media.giphy.com/media/xfuWEmE8AkO6A/giphy.gif





Žádné komentáře:

Okomentovat