neděle 23. července 2017

Být nešťastný k smrti

Našimi emocemi v současnosti lomcuje náhlá a pro mnohé nečekaná smrt Chestera Benningtona. První, co se u mě dostavilo poté, co jsem viděla odkaz, informující celý svět o tom, že se oběsil byl ŠOK! Jak to? Proč?


Zdroj: http://www.icytales.com/wp-content/uploads/2015/10/121351.jpg

A ani potom, co jsem si přečetla, že po sobě zanechal šest dětí jsem ho na rozdíl od některých neodsuzovala. Naopak se mi od začátku honila hlavou jediná myšlenka. JAK MOC MUSÍ BÝT ČLOVĚK NEŠŤASTNEJ, ŽE SI SÁHNE NA ŽIVOT?

Co ho trápilo tak moc, že už nemohl dál. Jak dlouho s tím bojoval? A co když pak stačila souhra náhod, nehod, nedorozumění 
a najednou to bylo. Kdy přišla ta jistota, že tohle rozhodnutí je to správné? Byl to impuls? Nebo dlouhodobý plán? 

Najednou se něco zlomí! Praskne! Nebo se ozve ticho?

To už se asi nikdy nedozvíme. Ale Chester nebyl jedinej nešťastnej člověk. Vedle Chrise Cornella, Kurta Cobaina a spousty dalších prostě už nemohl dál. Neviděl nebo nevěřil v další šanci. V cestu ven.

Odsoudit tento čin by byl podle mě morální zločin, protože sebevražda je posledním výkřikem o pomoc, který sice všichni uslyší, ale až ve chvíli, kdy je příliš pozdě.

Přijde mi absurdní, když vám nějaké náboženství říká, že pokud si sáhnete na život, tak přijdete o duši. Co když jste o ni už dávno přišli a tohle je jen důsledek její ztráty. Nebo tomu neříkejme duše, ale spíš naděje, radost, touha po tom jít dál a bojovat s tím, co nám život přinese.

Nikdy nevíme, co se tomu druhému honí hlavou. Co ho trápí, protože i když se na nás možná směje, tak uvnitř křičí a pláče.


Zdroj: http://pa1.narvii.com/6097/14b93e50ba985526729e33ed70d41960490132d2_hq.gif

Nechci, aby to vyznělo, že souhlasím se sebevraždou. To rozhodně ne. Myslím si, i když se nám někdy zdá všechno marný a máme pocit, že se nám všechno bortí pod rukama, tak to ještě neznamená, že je všechno ztracený.

Ale také říkám, že když už se k tomuhle radikálnímu kroku někdo uchýlí, tak ho nemusíme hned zatracovat a nazývat ho sobcem. Deprese je nemoc ne blbá nálada.

V příštích dnes se možná dozvíme, že po sobě zanechal dopis, kde se snažil říct, proč udělal, co udělal.

Možná už zítra si na to mediální svět ani nevzpomene, ale my, fanoušci si vzpomeneme pokaždé, když uslyšíme nějakou z jejich písniček. Smyls jejich textů se najednou prohlubuje. Stačí se podívat na jejich názvy: What I´ve Done, In The End, Numb!



Zdroj: https://i.ytimg.com/vi/39ZfjX9qmwo/maxresdefault.jpg


LINKIN PARK to už nebude muzika mýho dospívání, ale taky zvuk náhlýho střetu s krutou a nevybíravou realitou, smrtí, smutkem a určitým pocitem zmaru.


Zeptejte se sami sebe, jak moc musí být člověk nešťastný, aby si vzal život?



Žádné komentáře:

Okomentovat