čtvrtek 9. listopadu 2017

Podzim je krásnej, vážně!

Podzim už se nenávratně chýlí ke konci a já si řekla, že by nebylo od věci vypíchnout to nej, co nám podzim nabízí. Protože podzim, to není jenom ona legendární podzimní deprese, ale i různé kratochvíle, které na nás čekají. Stačí jen otevřít oči a natáhnout ruku.




Nezaměnitelnou dominantou podzimu jsou barvy. Začne padat listí, ale ještě předtím se zbarví do milionů odstínů oranžové, žluté 
a červené. Do toho svítí sluníčko a vy máte díky němu úžasný fotky na Instagram bez použití filtru, nebo, jako já, na tu šílenou krásu prostě jen civíte, vyhřejváte si tváře a vychutnáváte si ten malý okamžik naprosté dokonalosti. 






S podzimem se nám začíná mimo jiné taky dříve stmívat. Ideální doba na pálení svíček. Tuhle dobu prostě miluju. Není nic hezčího než přítmí a mihotavý plamínek svíčky. Prostě ji zapálíte a schoulíte se s knížkou do klubíčka. Nepřekonatelný.




Mandarinky. Jop! Jsem citrusofil. Miluju mandarinky a jejich sezóna začíná…přesně, na podzim. A já jsem šťastná jako blecha. Mandarinky nakupuju a tláskám ve velkém. Vsadím se, že kdybych se během této doby řízla, tak ze mě poteče mandarinková šťáva.

Když ráno vstanete a vykročíte do pracovního shonu, tak si můžete všimnout toho, jak to venku krásně voní vodou a zimou. 
Prostě podzim.




Podzim se svým obdobím dešťů, ale i prosluněnými dny, je ideálním čase pro čtení. A je jedno, jestli jste zalezlí v pelíšku s čajem 
a knížkou nebo vysedáváte venku s hrnkem kafe.

K podzimu neodmyslitelně patří taky Pumpkin Spice Latte. Ultra prasárna, ale naprosto dokonalá. A já ji mám spojenou se svým erasmáckým pobytem a mou drahou, nejdražší Modrou (šíleně úžasnou spřízněnou duší).




Dalším naprosto dokonalým podzimním mokem je burčák, který teče proudem. Jsem schopná ho vypít litry. Bílej, červenej, je mi to fuk! Jen se pak na sebe nemůžu podívat do zrcadla. V rámci burčákového čištění krve se totiž můj obličej rozbouří a já vypadám jako v rozpuku puberty.

Kaštany. Miluju sbírání kaštanů. Vždycky jich mám pár po kapsách. Modrá by vám mohla dosvědčit, jak šílená schíza to byla loni. Přijela jsem za ní a tam všude, ale jako opravdu všude byly kaštany. No a já pořád u země, naducané kapsy a stále jsem neměla dost. Vrcholem byla malá zapadlá ulička se vzrostlým kaštanem s nadílkou pod sebou. Jako to vážně nešlo je tam nechat. Všechny křičely Vezmi si mě!“ Prostě kaštany!




Další nespornou výhodou podzimu, nebo aspoň jeho začátku, je krásný počasí. Ideální na dlouhé procházky. No a když už začne pršet, tak si prostě zalezete do postele a čtete si nebo spíte.




Poslední peckou podzimu je Halloween, nebo pro ty zkostnatělejší a tradičnější jedince pohanský Samhain. Nejlepší doba, kdy zajít za tmy na hřbitov a nasát atmosféru. Masky, svíčky, vydlabaný dýně a dobroty.



Žádné komentáře:

Okomentovat