sobota 27. srpna 2016

"My Art… My London… My World"

Londýn je městem netušených možností. Bezpočtu tajných zákoutí. Oázou pro kosmopolitu a rájem pro lovce fotek. I mně se podařilo chytit pár krásných kousků. Stačí tak málo. Jen se porozhlédnout kolem sebe a najednou se vám otevírá celý svět ve své pestrosti, barevnosti a naprostý úžasnosti.

Přehlížený modrý pár

Říká se, že ve dvou jde všechno tak nějak líp, než když jste úplně sami. Já nevím. Někdy je lepší, když to zvládne člověk úplně sám. Nicméně tihle dva jsou spolu. Lidé kolem nich chodí každý den do práce a z práce, a přesto si jich všimne jen málokdo, protože už se nějakou tu dobu nedíváme kolem sebe. A to je hrozná škoda. Neměli bychom zase začít objevovat, co je kolem kouzelného?





Bloomsbury

Tolik míst a zákoutí je v Londýně, ale tady je to kouzlo o tolik silnější, než kdekoliv jinde. Nejspíš protože, když se procházím po tvých ulicích, sedím na zemi u parku nebo jen nasávám tu úžasnou a nezaměnitelnou atmosféru kolem tak se najednou zhmotňují příběhy, které mívám jenom v hlavě. Možná za chvíli potkám na přechodu Petera Granta, kdo ví? Já můžu jen doufat.





Velký Ben

Jsi můj symbol Londýna. Není úžasnějšího zvuku na světě, než když odbíjíš půlnoc. Snad jen hlas milované osoby se dá svým půvabem rovnat tvému hlasu. Bez tebe by to nikdy nebylo ono. Jsi přístav. Místo kde je pořád narváno, ale když u tebe stojím, tak jsme jenom my dva.






Nikdy se nezastaví

Všiml sis někdy, jaký je to cvrkot? Perpetuum mobile, které se rozjelo a už se nikdy nezastaví. My jsme se na chvíli zastavili, ale on ne. On se nikdy nezastaví. To je to, co na něm tolik miluju!





Stoická rybolampa

Je až neuvěřitelný kolik pokladů se dá najít na jedné cestě od metra k metru. A navíc podél Temže. Někdy si všimni, že když se podíváš i kolem sebe a ne jen před sebe, tak se ti otevře úplně nový svět plný detailů a her.





Vzhlídni

Jsou okamžiky, kdy se zastavíš a najednou to vidíš. Tu nádheru všude kolem sebe. Ten prchavý moment, kdy se svět zastaví a jsi jenom ty a nebe, a růže, a mraky.





Nechtěné umění

Londýn a Street art jdou ruku v ruce. Dá se říct, že jeden bez druhého už ani nemohou existovat, jsou jako dva organismy žijící v symbióze. Jenže tohle je výjimka, která potvrzuje pravidlo, protože to, co teď vidíš je jenom oprejskaná zeď v metru, ale tak skvostně vodrbaná, že to vypadá jako umění, nemyslíš?





Dvě oči na Portobello

Slunce žhnulo, ulice praskaly ve švech a Nothing Hill ožil. Je sobota a to znamená, že se všichni vydávají na Potobello road na trhy. Místní i turisti si chtějí užít tu úžasnou atmosféru, kterou jim slibuje průvodce Londýnem. Nikdo ale netuší, že Portobello trhy jsou plné pokladů a překvapení. My už to víme.





Dům malého prince

Kdyby se Malý princ usadil v Londýně, tak by určitě bydlel tady. Podívej, už mu tu roste ta jeho krásná a jedinečná růže. A neříkej, že ne. Úplně ho vidím, jak sedí dole v obýváko-knihovně, popíjí čaj a čte si. Dospělý malý princ.





Samolepky kam se podíváš

Už ses konečně začal rozhlížet kolem sebe? Vidíš to? To jsou samolepky.  A jsou všude, kam se podíváš.





Petruchio na první dobrou

Představ si, že narazíš na kompletní výběr divadelních her Williama Shakespeara. Vezmeš si ho do ruky a otevřeš ho na náhodné stránce. A pak to neuvěřitelné překvapení, když zjistíš, že jsi ho otevřel na Zkrocení zlé ženy.





Farma zvířat to není

Cesta na Portobello trhy je lemovaná krásnými domky. A víš, co? V jednom z nich žil George Orwell. Socialista, který se zklamal socialismem v jeho ryzí sovětské podobě.






Hra stínu

A pak jen tak náhodou narazíš na takovou nádheru. Jako scéna z knížky, nemyslíš?









Žádné komentáře:

Okomentovat