sobota 25. ledna 2020

Vánoční Bookchanálie


Nejlepším dárkem pro knihomola je vždy a za všech okolností kniha. A je jedno kolik jich čeká na přečtení. Z nového kousku máme pokaždé ohromnou radost. Díky tomu jsou Vánoce největším svátkem Bookchanálií, který si před svým okolím můžeme s čistým svědomím obhájit.




Na mě během tohoto hodokvasu čekalo hned několik překvapení a do nového roku jsem vkročila se sedmnácti knižními přáteli. Neptejte se mě, kdy to všechno přečtu ani kam to dám. Sama netuším. Ale teď se tím nebudeme zatěžovat. Ten most přejdu, až k němu dojdu, abych parafrázovala moudrá slova plukovníka Jacka O'Neilla. I když je pravda, že potřeba další knihovny začíná býti dosti palčivá.

Ale co? Starosti hoďme za hlavu, mějme nohy v teple a rozkryjme taje Bookchanálií Šílené Intelektuálky. Protože z tohohle seznamu mám momentální mentální okamžiky omračujícího štěstí.


Vánoční podstromečková nadílka:

Smrtící bílá

Čtvrtý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové (kašlu na to, že se vdala). Pustila jsem se do téhle krásky hned, jak jsem dočetla Zvony Londýna. Roky (opravdu roky) jsem se na něho těšila a konečně jsem se dočkala. Zatím je to jízda! A já jen stěží odolávám pokušení číst napřed, abych si potvrdila svou teorii o tom, kdo je vrah.





Dějiny divadla

Tahle knižní modla by si zasloužila vlastní článek. Mám totiž hned dvě. Původní vydání od Brocketta, po kterém jsem toužila osm let. 
A když jsem ho konečně dostala, tak vyšlo tohle aktualizovaný v sestavě Brockett-Hildy. Málem mě trefilo. Ale teď mám obě. Muhehe!





Harry Potter a Ohnivý pohár

Co by to bylo za Vánoce, kdyby na mě pod stromečkem nečekal další ilustrovaný Harry Potter? Ohnivý pohár je nádhernej, ostatně jako 
i ty předchozí díly.




Pán krkavců

Čajové čtení od beefeatera z londýnského Toweru, který se stará o místní krkavce. Tu jsem nutně potřebovala.





Stopařův průvodce po galaxii 1-5

Tak dlouho jsem se na něho chystala, až si ke mně našel cestu sám jako vánoční dárek od mojí úžasný „Boba“ (Ano, čtete správně. Přezdívka je interní intertextuální odkaz na jeden film.) Čajové čtení na pět nádechů!




Povánoční nakupovací mánie:

Žena filmového kritika

Čajové čtení. Vizuálně úchvatná kniha se stejně úchvatným obsahem (co jsem nakoukla) a tajemnou autorkou, která chce zůstat v anonymitě.




Tma mezi hvězdami

Po Láskou ji nespoutáš jsem zatoužila po další dávce instagramové poezie od fenoménu jménem Atticus. Uvidíme, jestli to bude stejná pecka jako předchozí sbírka.





Cilčina cesta

Nebudeme si nic nalhávat. Bude to depka. Velká depka. Je to tak 50/50. Víc budu vědět, až se pořádně začtu.





Zhouba Londýna

Ryze impulsivní pořízení, které ovlivnil název knihy, doporučení od Bena Aaronovitche a skutečnost, že jsem dočetla Zvony Londýna. Kdo ví, kdy se zase uvidím s Nightingaelem, Peterem a ostatními?




Narozeninovo vánoční nadílka:

Černobílý svět

Je pravda, že jako první jsem viděla film, ale ten mě jenom víc namlsal na knížku. Navíc mám původní vydání s tou úžasnou obálkou, 
a ne tou filmovou. Mazel Tov!





Prchavý čas světla

Další skvost ze série beletrizovaných životopisů od Metafory nesmí v mé knihovně chybět. Obzvlášť, když jde o příběh Man Raye a Lee Millerové.





Clayův most

Miluju knížky od Markuse Zusaka. Každá je naprosto odlišná. Nová. Jiná. Poprvé jsem se s ním setkala prostřednictvím Zlodějky knih. Pak následovali Posel, série o bratrech Wolfech až ke Clayovi. Už se na něho těším! Prý si mám připravit kapesníček.




Postřehy z poslední řady

K tomuhle není co dodat. Prostě GAIMAN!



A teď se stačí jen směle vrhnout na čtení! 

2 komentáře:

  1. Ilustrovaný Harry Potter je prostě pecka!! Mám ho také, ale já jsem si ho koupila hne po vydání, nevydržela bych tak dlouho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že jsem prožívala malá muka, protože můj Harry byl doma už měsíc a já o něm věděla, že čeká v té krabici a já si ho nemůžu vzít. :) Už se těším na letošní Vánoce a Fénixův řád. :)

      Vymazat